Home Gedichten Foto`s Stamboom Gastenboek

Gastenboek


Bericht toevoegen
Willy
22-11-2023, 22:39

Rolandt,er is een bedrijf: Brinkman special products die maatwerk maakt. Is ook ingeschakeld bij het jachthuis Sint-Hubertus.Het is te proberen.
Willy
22-11-2023, 22:32

Beste Rolandt,excuses voor de late feactie, interessant verhaal. Ja hoor,Berlage heeft ook in het jachthuis Sint-Hubertus op de veluwe alle stopcontacten ontworpen evenals in Usquert.Het was net als het raadhuis in Usquert een gesamtkunstwerk. Ik heb toen ik in het raadhuis in Usquert was een prive rondleiding gehd,en men vertelde mij daar dat Berlage ook de buitenkant evenals de binnenkant inclusief meubels en stopcontacten enz..zelf had ontworpen. Mail mag naar wsloots59@hotmail.com. Groetjes.Willy.
Rolandt Tweehuysen
13-11-2023, 11:13

Op je website ontdekte ik een foto van een lichtschakelaar, ontworpen door Berlage.
Ik begreep uit de tekst dat de originele schakelaars en stopcontacten nog aanwezig zijn in het Berlagehuis.
Ik herkende de schakelaar direct want ook het huis van mijn grootvader (architect en Berlage-fan) in Leiden, waar ik als kind heb gewoond, had dergelijk schakelmateriaal. De huidige bewoner van dat huis had mij enkele jaren geleden benaderd omdat hij het huis zo veel mogelijk in de oorspronkelijke staat van eind jaren 1920 wilde terugbrengen. De originele schakelaars zijn helaas niet meer aanwezig, maar ik heb nog wel één stopcontact als (ietwat beschadigd) souvenir (bijlage). Hierop
staat het logo van Siemens. Ik heb Siemens in München benaderd en zij hebben mij een kopie van een catalogus uit 1930 gestuurd waarin dit schakelmateriaal staat (bijlage).
Het valt me op dat de naam Berlage nergens wordt genoemd in de
catalogus. Klopt het wel dat Berlage zulke schakelaars heeft
ontworpen? Of heeft hij een Siemens-ontwerp gekozen?
Merk op dat de prijzen in catalogus in "Kč" oftewel "Tsjechische
kroon" zijn vermeld!
>>Ik heb drie afbeeldingen ("bijlage") maar weet niet hoe ik die kan toevoegen. Heb je een e-mailadres?


Rolandt Tweehuysen
Tina. Harders
24-06-2023, 00:11

Bij deze Willy. Dank voor je bericht. Mijn emailadres:
tina.harders@gmail.com
Willy
23-06-2023, 19:56

Hoi Tina,ja ik heb een foto van Willem Harm Strating.Kun je mij jouw mailadres geven?Dan stuur ik jou de foto op,kunnen we misschien wat foto's uitwisselen? vr gr Willy.
Tina Harders
12-06-2023, 12:58

Dag Willy,
Ik las dat jij een foto hebt van Willem Harm Strating, eerder getrouwd geweest met Grietje Harders. Ik heb belangstelling voor deze foto. Onlangs kwam ik in het bezit van een foto van Harm Harders en Jopkien Langenburg, hun kinderen en aanhang. Op mijn opa en oma na, ken ik nog 4 personen. De rest hoop ik via allerlei te achterhalen. Met een foto van Willem Harm Strating hoop ik Grietje te vinden. M.vr.gr.Tina
Willy
12-02-2023, 19:07

Hallo Lang48,:)is prima.Leuk,ik heb ook een mooie foto van Willem Harm Strating.Zal ik jou mailen? vr gr Willy.
lang48(at)planet.nl
09-02-2023, 16:09

Hallo Willy,
In mijn stamboom komt Grietje Hadders & Willem-Jan Strating voor.
Misschien kunnen we gegevens uitwisselen
Antje
24-05-2021, 17:40

Dag Willy. Wederom weer met belangstelling foto's gekeken en verhalen en stambomen gelezen. Echt geweldig! Ik kijk niet zň vaak maar zie wel altijd weer nieuwe foto's :D Volgens mij nieuwe aanwinsten van Bertil Strating nog niet eerder gezien. Práchtige foto's.

PaulB
02-06-2020, 22:38

Na veertig jaren in het buitenland, doet het me nog altijd goed, Nederlandse gedichten te lezen. Een prachtige collectie!